od 16. do 18. travnja

Novo izdanje jedinog festivala za suvremenu umjetničku glazbu u BiH - SONEMUS FEST

08.04.2019.
u 15:13

U Sarajevu će se u razdoblju od 16. do 18. travnja 2019. održati novo izdanje jedinog festivala za suvremenu umjetničku glazbu u Bosni i Hercegovini, SONEMUS FEST.

(Udruženje Nove Muzike - SONEMUS, Sarajevo aktivno djeluje još od 2001 s ciljem izvođenja, promocije i edukacije u oblasti suvremene umjetničke (ozbiljne) glazbe. U tom razdoblju SONEMUS je organizirao preko 100 koncerata u BiH i inozemsstvu, nastupio na mnogobrojnim značajnim međunarodnim festivalima, te organizirao niz radionica i edukativnih programa. O dosadašnjim aktivnostima SONEMUSa možete se informirati na: https://www.sonemus.com). 

Ovogodišnji SONEMUS FEST, pod nazivom BLACK BOX tematski je posvećen djelima koja kombiniraju interaktivno izvođenje glazbe i videa, kao i kombinaciju elektronske glazbe s akustičnim instrumentima. 

Kao jedna od rijetkih institucija (ako ne i jedina) koja podržava suvremeno glazbeno stvaralaštvo u Bosni i Hercegovini, na festivalu će premijerno biti izvedene kompozicije bh autora i to: Koncert za violinu i ansambl Ališera Sijarića, u izvođenju naše renomirane violinistice Violete Smailović-Huart, "New York" za ansambl i modularne sintetizatore zvuka, kao i nova kompozicija mlade i perspektivne bh kompozitorke, Hanan Hadžajlić. 

Pored koncerata, u prostroijama Muzičke akademije u Sarajevu i ArsAevia održati će se niz radionica za glazbenike i kompozitore, a koje će voditi solisti renomiranih gostujućih ansambala Proton-Bern (Švicarska) i Mosaik - Berlin (Njemačka), te gostujući danski kompozitor, Simon Steen-Andersen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije