Vitez

Načelniku Marjanoviću uručen Viteški ljetopis

01.07.2022.
u 16:03

Danas je općinski načelnik Boris Marjanović u svome uredu organizirao službeni prijam članova uredništva Viteškog ljetopisa, knjige koja je iz tiska izašla prije deset dana, a na poseban način svjedoči o jednoj povijesnoj epohi na području općine Vitez.

Članovi uredništva Jakov Križanović, Stjepan Alilović i Nikola Šarić su Marjanoviću predstavili ovaj izuzetno važan projekt te detalje kada je u pitanju nastavak aktivnosti na bilježenju viteške kronike. Istaknuto je kako je projekt sufinanciran iz Središnjeg državnog ureda Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan RH što govori o njegovoj relevantnosti za širu društvenu zajednicu.

Marjanović je kazao da je srednja Bosna oduvijek bila poznata po vrsnim ljetopiscima kojima dugujemo zahvalnost jer su zapisali našu povijest i učinili je vječnom. Pohvalio je rad mladih Vitežana koji su oživjeli ideju izdavanja ljetopisa u Vitezu te je s time u vezi obećao biti potpora kako bi ovaj projekt postao tradicija.

Nakladnik Viteškog ljetopisa je Udruga Volim Vitez koja je ove godine, a u povodu Dana Općine Vitez dobila posebno priznanje za sveukupan doprinos razvitku društvene zajednice.

...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije