izložba „Dolazi nam proljeće“

Mostarskoj publici po prvi put predstavilo se troje mladih umjetnika

Foto: Fena
1/4
21.03.2023.
u 19:45

U mostarskom Centru za kulturu otvorena je izložba „Dolazi nam proljeće“ na kojoj se mostarskoj publici predstavilo troje veoma mladih umjetnika.

- Slikanjem se bavim od malih nogu, a ozbiljnije sam umjetnost počela shvaćati od 12 godine kada sam krenula u školu slikanja. U školu slikanja idem kod Ibrahima Novalića i Maje Novalić te se mu puno toga naučili, na čemu sam im zahvalna - rekla je Šejla Behram.

Uz nju je svoje radove predstavila i Tara Letić iz Brčkog.

- Slikam od sedme godine, od kada sam i krenula na sate slikanja. Zahvalila bih Centru za kulturu što su podržali moju umjetnost, kao i profesorici Almedini i obitelji. Osjećam se presretno, drago je što sam dospjela do ovoga. Najviše volim slikati pejzaže i portrete – kazala je mlada umjetnica iz Brčkog.

Svoj doprinos večerašnjoj izložbi dao je i Radan Valik, koji dolazi iz Češke.

- Slikanjem se bavim od četvrte godine, ovo je moja prva izložba i osjećam se super. Najviše volim slikati noćne motive, drveće i mjesec – otkrio je Valik, sin Daniele Bohat koja se, također, mostarskoj publici predstavila na izložbi priređenoj nedavno u povodu Dana žena.

Obje te izložbe dio su projekta „Trebao mi je neki novi početak“ u okviru kojeg slikari amateri imaju prigodu predstaviti svoje radove mostarskoj likovnoj publici.

- Cilj projekta je da se publici predstave slikari koji nisu profesionalci, prije nekoliko dana je bila izložba pet slikarica povodom Dana žena, a ove zanimljive dječje radove smo odlučili odvojiti za prvi dan proljeća kao simboličnu poruku novog početka – rekao je urednik kulturnih programa Centra za kulturu Mostar Dario Terzić.

- Djeca su predstavila svoja šarolika i djela puna mladosti. Drago je i nama i njima i njihovim roditeljima, nadam se da će tako biti i dalje. Imati ćemo još dvije postavke u ovom ciklusu, jer ipak moramo dati prostora u galeriji i profesionalcima – zaključio je Terzić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije