mladi ljubitelji filma

Mostarci pokazali veliko zanimanje za Viva školu filma

04.06.2018.
u 15:02

Škola filma Viva boravila je od 1. do 3. lipnja u mostarskom Centru za kulturu gdje je održala 12. radionicu za mlade ljubitelje filma na koju se prijavilo 30 sudionika iz nekoliko osnovnih i srednjih škola, što je pokazatelj velikog interesa za navedenu školu filma, priopćili su u ponedjeljak iz Viva festival press tima.

Igrano-turistički film redatelja Dine Emrića "Mostar nije samo most" snimili su sudionici radionice kako bi pokazali da grad Mostar ima i neke druge znamenitosti osim Starog mosta te da se turisti ne trebaju ograničavati samo na stari grad.

Viva filmske radionice su kreativne, besplatne trodnevne radionice za mlade od 13 do 21 godine u kojima polaznici kroz tri dana uče o osnovama filma, vrstama kadrova, kameri i rezolucijama, zvuku, rasvjeti. Pored teoretskog tu je i praktični dio gdje polaznici sami na osnovu vlastite ideje snimaju film, što je na kraju popraćeno montažom te premijernim prikazivanjem filma.

Zajedno s drugim filmovima, nastalim na radionicama, i ovaj će film sudjelovati na 4. VIVA festivalu koji se održava u 12  bosanskohercegovačkih gradova u kategoriji Omladinski film od 12. do 16. rujna ove godine.

Nakon Mostara škola filma Viva putuje u Ljubuški gdje će boraviti od 4. do 6. lipnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije