Završeno Peto izdanje festivala

Mostar Gipsy Festival predstavio glazbu manjina s Gadjom Manouchom

20.09.2021.
u 17:21

Peto izdanje Mostar Gipsy Festivala, događaja koji promovira glazbu manjina i kulturu različitih socijalnih i etničkih grupa, sinoć je u Muzičkom Centru Pavarotti predstavio francusku i belgijsku romsku glazbu i uz projekciju filma i radionice građane upoznao s gypsy swing i jazz žanrovima.

Udruženje umjetnika „Zanart“ s osnivačem festivala Atillom Aksojem organiziralo je V. Mostar Gipsy Festival. Pod pokroviteljstvom Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti i Muzičkog Centra Pavarotti održan je koncert Gadjo Manouche-a, zagrebačkog kvinteta inspiriranog muzikom legendarnog Djanga Reinhardta, začetnika gypsy swing žanra.

Članovi benda održali su i glazbenu radionicu o tehnikama i načinima sviranja i izvođenja ovog žanra, a nakon koncerta prikazan je i film o Djangu Reinhardtu i nastanku i popularizaciji gypsy žanrova.

Peto izdanje posvećeno je nedavno preminulom gypsy glazbeniku Michaelu Czerkasu Mišku, koji je posljednjih godina svog života stvarao i živio u Mostaru, baveći se upravo gypsy glazbom i njenom popularizacijom.

Festival je ovim izdanjem obilježio i svoj mali jubilej, a do sada je uključio umjetnike: Barimatango (BiH), Koran Agan trio (USA/BiH), Manouche Rouge (GB), Sirtango (BiH), Jeronimo Maya (SP), Merita Bavčić (BiH), Gadjo Manouche (HR).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije