Kreativnost

Mlada umjetnica iz Kiseljaka od hobija pokušava napraviti posao

09.08.2020.
u 11:54

Zasigurno ste do sada primjetili ili već odavno pratite instagram profil artmagic_go (https://www.instagram.com/artmagic_go/). Ako niste, vrijeme je da se bolje upoznate s radom naše dvadesetogodišnje Kiseljačanke Gabrijele Oroz.
Instagram profil sa svojim radovima je pokrenula radi ljepšeg i lakšeg promoviranja rada, ali i kako bi pružila priliku svim zainteresiranim da dobiju dio njene kreativnosti, kao prelijep I dugotrajan poklon dragoj bliskoj osobi ili ukras u vlastitom domu.
“Odlučila sam uz profil na Facebooku napraviti i profil na Instagramu u vezi svojih crteža. Mislim da mi to dosta pomaže kako bi i ostali vidjeli ono sto stvaram i crtam. Naravno bude i pokoja narudžba, ali većinom crtam rodbini i prijateljima”, rekla je Gabrijela za Artinfo.

Talent i rad

Svi znamo da se ljudi rađaju s različitim darovima i talentima, ali isto tako znamo da ukoliko izostane rad, talent  propada. Oni najsretniji, među kojim je i naša Gabrijela, rano svoj talent prepoznaju, njeguju i usavršavaju.
“Još kao mala uživala sam u crtanju! Sjećam se još u vrtiću su me tete i drugi uvijek isticali kad je u pitanju crtanje i kreativnost, prepoznali su moj talent za što sam danas malo reći zahvalna! Što se tiče tehnika najviše crtam olovkom, temperama, a sada počinjem raditi i uljanim bojama”, prisjeća se Gabrijela, te dodaje da iako je trenutno nezaposlena nastoji svoje vrijeme ispuniti onim što je ispunjava i što zaista voli. Ako niste pomislili da je to crtanje, vratite se na početak teksta.

Umjetnost u BiH

Tijekom povijesti Bosne i Hercegovine umjetnost i umjetnici su često bili zanemarivani, a nažalost ni danas situacija nije znatno bolja. Svakako da ima izuzetaka među bh. općinama i gradovima koji više ulažu u umjetnost i njeno promicanje, među kojim je, slobodno se može reći i Kiseljak. Ipak, uzimajući u obzir širu sliku, Gabrijela je kao i velik broj njenih vršnjaka sreću potražila izvan granica BiH.
„Svoju budućnost nekako ne vidim u Bosni i Hercegovini, mislim da se
ovdje umjetnost ne cijeni toliko kao u drugim državama. Ali bez obzira na to ja nisam odustala, motivaciju mi daju sami moji crteži i moj trud. Otišla sam u inozemstvo sa velikom željom i nadom da ću jednoga dana uspjeti ostvariti svoje snove i ciljeve“, rekla nam je Garijela, a osobito ističe da, iako joj je crtanje za sad hobi, najveća želja joj je da joj to jednog dana bude posao i ono čime će se baviti u budućnosti.
Ona mala djevojčica, čiji su vrtićki crteži plijenili pažnju, po završetku srednje umjetničke škole u Kiseljaku danas izrađuje skoro profesionalne portrete različitim tehnikama, koje možete pogledati na instagram profilu artmagic_go (www.instagram.com/artmagic_go/).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije