Predstavljeni detalji programa

Manifestacija 'Posuško lito 2022.' nudi rekordna 54 događaja

16.05.2022.
u 15:26

Monodramom "Na rubu pameti" započet će u utorak, 17. svibnja ovogodišnje Posuško lito, koje će publici ponuditi 54 dogođaja, a trajat će do početka rujna.

Članovi radnog tijela za provedbu "Posuškog lita" Ivanka Galić Arapović, Marija Đerek i načelnik Posušja Ante Begić su u ponedjeljak predstavili detalje programa ovogodišnje manifestacije.

"Iako ljeto kalendarski pada za malo više od mjesec dana, 'Posuško lito' kreće već sutra, a razlog je veliki broj prijavljenih događaja. Naime, ove godine ih je rekordnih 54, i jednostavno nije bilo moguće uglaviti ih u kalendarski početak ljeta. Stoga, program kreće sutra i to s prvim adutom, glasovitom monodramom 'Na rubu pameti' u izvedbi nacionalnog prvaka glumca Dragana Despota. Potom nas kroz ovaj mjesec očekuje Dječja smotra Hrvatskog folklora, obilježavanja Dana branitelja općine Posušje i glazbena večer hrvatskih autora kao svojevrstan glazbeni nastavak proslave Dana svehrvatske državnosti", objavila je Općina Posušje.

Osim u Posušju, dio programa će se održati i u posuškim mjesnim zajednicama. Tako će projekcije najnovijih filmskih blockbustera imati prilike vidjeti publika u posuškom Gracu, dok će se predstava "Otirač" prikazati početkom kolovoza u Vinjanima. 

Kroz lipanj i srpanj održat će se nekoliko predstavljanja književnih djela za sve uzraste, a između ostalog i godišnji koncert Glazbene škole Posušje, livanjski harmonikaši i limena glazba s interpretacijama pop-rock klasika, tradicionalna "Večer ikavice" te predstava HNK Mostar "Ženski razgovori".

Od šporskog programa i ove godine organiziraju se tri malonogometna trunira, u Posušju, Rakitnu i Vinjanima, II. međunarodno natjecanje taekwondoista "Poskok kup 2022.", XX. turnir "Vitez Mile Bošnjak" Posušje, "IV. Međunarodni Opel oldschool Hercegovina skup", biciklijada i "Blidinje bike fest" te po prvi put polumaraton "Posuška desetka".

Kraj mjeseca obilježit će športski događaj za mlade "XXII. Posuške igre bez granica". 

Kolovoz je rezerviran za široj publici glazbene događaje. Prvoga dana ovog mjeseca posjetitelji će moći uživati u fuziji glazbe i filma na još jednom 'Koncertu filmske glazbe', dok će ljubitelji klapskog izričaja doći na svoje 6. i 7. kolovoza kada će se održati 'VIII. Festival klapske pisme', koji će uz nastupe vrsnih klapa u svom revijalnom djelu ugostiti Gorana Karana i Marka Pecotića. Za ove kojima je Posušje ipak predaleko, a željeli bi biti dio ovog glazbenog spektakla, izravan prijenos osigurali su TV HB i Radio Posušje", poručili su.

Tradicionalni veliki rock koncert je predviđen za 12. kolovoza, a u kolovozu će se održati i XVI. smotra hrvatskog izvornog folklora"“Silo na ognjištu" te memorijalni golf turnir.

Početkom rujna program će zatvoriti "III. Blidinje gastro fest".

Kako je rekao načelnik Begić, Posuško lito je jedna od najljepših razglednica Posušja. U programu je dana prilika između ostalog i mladima i udrugama da njihova kreativnost dođe do izražaja, a uz to se čuva i kultura i običaji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije