World Poetry Day

Kulturni dom A. B. Šimić Grude obilježio Svjetski dan poezije

20.03.2023.
u 12:21

U organizaciji Kulturnog doma A. B. Šimić Grude obilježen je Svjetski dan poezije s ciljem promoviranja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije.

Kako su priopćili organizatori, na događaju su sudjelovali učenici Osnovne škole Ruđera Boškovića iz Gruda sa svojim učiteljicama.

Spisateljica i učiteljica Adrijana Marić predstavila je učenicima svoju zbirku poezije "Škola u stihovima" s kojom je osvojila  Matičinu nagradu "Tomica Penavić – Moja prva knjiga" za 2022.

Širokobriješka spisateljica tom je prigodom naglasila kako su joj inspiracija za knjigu najčešće bile životne situacije iz obitelji, osobine njezine djece i njihove životne situacije u odrastanju.

Dio inspiracije pronalazi i u gradivu koje prolazi s učenicima u školi, a to je široka "lepeza tema", od godišnjih doba, do nastavnih predmeta i svega onoga što je djeci tog uzrasta zanimljivo.

Svjetski dan poezije (engl. World Poetry Day) UNESCO je proglasio 21. ožujka 1999. godine radi promicanja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije širom svijeta. Istaknuto je kako treba dati priznanje i poticaj nacionalnim, regionalnim i internacionalnim pjesničkim nastojanjima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije