NAPRETKOV TJEDAN KULTURE

Izložba Kristine Ćavar "Ciklus conjuctio magna" u Kosači

10.03.2020.
u 13:46

HKD Napredak Glavna podružnica Mostar organizira manifestaciju naziva „NAPRETKOV TJEDAN KULTURE“ od 9.-14. ožujka 2020. godine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače. 

Napretkov tjedan kulture započeo je sinoć koncertom klasične glazbe, a danas, utorak 10.3. 2020. godine u Galeriji kraljice Katarine Kosača na programu je izložba CIKLUS CONJUCTIO MAGNA, autorice mr. sakralne umjetnosti Kristine Ćavar, akademska slikarica.

Izložba se sastoji od 40 minijatura dimenzija 25 x 25 cm, rađeni tehnikom kolaža. Kustos izložbe je Dalibor Nikolić, akademski kipar. Predgovor izložbe sačinili su Danijela Kegelj, Prof. dr. Davor Pavuna i Tomislav Ćavar.

Kristina Ćavar rođena je 1. ožujka 1985. u Doboju. Osnovnu školu završila je u Žepču. Opću gimnaziju završila je 2003. u Katoličkom školskom centru „Don Bosco“ u Žepču. Na Akademiji likovnih umjetnosti, na Širokom Brijegu diplomirala je 2008. u klasi prof. Ante Kajinića, slikarski odjel. 

Poslijediplomski studij Ars sacra, na istoimenoj Akademiji završila je 2010. kod istog profesora. Imala je preko 130 skupnih izložbi a ovo joj je 24. samostalna izložba. 

Kristina Ćavar Članica je Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine, Društva hrvatskih likovnih
umjetnika Federacije BiH (član Upravnog odbora), Udruženja likovnih umjetnika EN FACE te Udruženja likovnih stvaralaca Šabac, Srbija. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja za umjetnički rad. Trenutno pohađa Doktorski studij na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru.

Generalni pokrovitelj Napretkovog tjedna kulture je Vlada HNŽ-e, a potoru su dali i Središnja uprava HKD napredak i Služba za kulturu Grada Mostara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije