Subotica

GKM Vitez pobjednik Međunarodnog festivala “Dadras”

28.05.2022.
u 11:41

Ovogodišnji apsolutni pobjednik 27. međunarodnog Dadras festivala (Dani Dramskog studija “Deus ex machine” u Subotici) je Gradsko kazalište mladih Vitez s predstavom “Ugovor”, koja je osvojila gotovo sve nagrade.

“Dobra posjećenost na predstavi, ali i sjajna reakcija publike bila je snažan poticaj za mlade i nadasve talentirane glumce iz Viteza da izvedu, slobodno možemo reći – malo scensko remek-djelo. Čestitam im na iznimnoj igri i na zasluženo osvojenim nagradama”, kazao je Stevo M. Bardak, predsjednik žirija festival Dadras, priopćeno je iz GKM Vitez.

Predstava “Ugovor” osvojila je nagradu za najbolju predstavu 27. Dadras festival, a nagrada za najbolju režiju pripala je Marko Mirković iz GKM-a Vitez.

Gradsko kazalište mladih Vitez osvojilo je i vrijedne glumačke nagrade. Nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu dobio je Emin Šahdan, a nagradu za najbolju žensku glavnu ulogu Iva Šakić, oboje iz GKM-a Vitez.

Priznanje za najbolju mladu glumicu festival dobila je Pavla Plavčić, dok su posebne glumačke pohvale osvojili Lana Čalić, Ivan Žuljević i Leo Lukić.

Predstava “Ugovor” i Gradsko kazalište mladih Vitez dobili su i nagradu za najbolju kostimografiju i scenografiju.

“Nije prvi put da je jedna predstava apsolutni pobjednik festivala. Prisjećamo se tako predstava beogradskog 'Krsmanca', novokarlovačke trupe 'Suno e Romengo', banjalučkog pozorišta mladih DIS. Ove godine najveći broj nagrada apsolutno zasluženo osvojilo je Gradsko kazalište mladih Vitez, višegodišnji učesnik Dadrasa. GKM Vitez je predstavom 'Ugovor' u režiji i uz adaptaciju teksta Miroljuba Nedovića, a u izvršnoj produkciji Ivana Sajevića, ovogodišnji apsolutni pobjednik 27. međunarodnog festivala Dadras”, kazao je direktor festivala “Dadras” Cvijetin Milaković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije