Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Kultura

Film o kraljici Katarini Kosači iznimno velik projekt

28. lipnja 2020. u 17:04 0 komentara 191 prikaza

Film o kraljici Katarini Kosača Kotromanić bila je tema razgovora na susretu kardinala Vinka Puljića s Franjom Topićem uime HKD Napredak, Srećkom Borasom i Miroslavom Arapovićem uime Hrvatske uzdanice Mostar (HUM), priopćeno je u subotu iz HUM-a. 

Dugotrajne pripreme, najave i već završene mnoge aktivnosti na velikom projektu filma o kraljici Katarini povezale su društva HUM i Napredak i otvorile nove i šire horizonte na uključenju velikog broja uglednih, kompetentnih i etabliranih osoba iz oblasti kulture i filmske umjetnosti kao i drugih područja života. 

Spomenut je i veliki doprinos pokojnog poznatog redatelja Vlatka Filipovića kao i pokojnog redatelja Jurinka Raiča u scenariju i dokumentarnim i animiranim dijelovima filma. Kardinal je, navode, sa zadovoljstvom prepoznao hrabrost i entuzijazam već pokazane u ovom projektu i izrazio svoju podršku u svim daljnjim aktivnostima, prenosi Bljesak.info.

Iz HUM-a dodaju da i Kardinal smatra kraljicu Katarinu važnom povijesnom i simboličkom osobom o čemu svjedoči da održava redovito svetu misu na Bobovcu prigodom smrtnog dana Katarine krajem listopada. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.