premijera

Dokumentarni film 'Sestre' Zdenka Jurilja na ovogodišnjem SFF-u

03.07.2018.
u 16:23

Svjetska premijera dokumentarnog filma "Sestre", bh. redatelja Zdenka Jurilja održat će se na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu (SFF) u natjecateljskom programu dokumentarnog filma 2018. godine.

Film "Sestre" rađen je u produkciji širokobriješke kuće "Kadar", a donosi priču o sestrama Čuljak koje su sedam dana preživjele zarobljene u jami dubokoj desetak metara, nakon što su se izgubile u snježnoj mećavi na putu prema Mostaru. 

- Riječ je o iznimno zanimljivoj priči o sestrama Draženki i Šimi Čuljak, koje su u siječnju 1985. krenule pješice iz sela Bogodol prema Širokom Brijegu, na autobus za Mostar. Po velikom snijegu, ne znajući dobro put, upale su u duboku rupu gdje su provele sedam dana bez hrane i vode, obučene u traper jakne na iznimno niskim temperaturama. Sedmi dan su ih iz rupe izvukli lovci koji su čuli njihovo zapomaganje. Spašen im je život, ali su im amputirane obje noge u potkoljenicama - istaknuli su za Fenu iz Kadra.

Napomenuli su kako se na premijeri filma u Sarajevu očekuje i dolazak sestara Čuljak koje danas žive u Kanadi. 

Na službenim stranicama SFF-a navode kako filmovi izabrani za ovogodišnji festival, od kojih će polovica imati svjetsku i međunarodnu premijeru, reflektiraju snažno sliku svijeta u kojem živimo, promatranu kroz filmski autorski kreativni izričaj.

"Posebno raduje da većina reditelja i producenata debitira u dugometražnoj dokumentarističkoj produkciji, a značajno je istaknuti da je više od polovine filmova ostvarenje redateljica i producentica", ističu u SFF-u.

 Podsjećamo, ovogodišnji SFF održat će se od 10. do 17. kolovoza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije