Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Kultura

Djeci predstavljena fra Venedelinova knjiga “Zdravo mali pametari”

02. ožujka 2021. u 20:08 0 komentara 114 prikaza
Foto: Jabuka.tv
Pogledajte galeriju 1/4

U vrtiću “Mali hrast” na Privalju u Širokom Brijegu predstavljena je knjiga za djecu pod nazivom “Zdravo mali pametari”.
Knjiga je djelo nedavno preminuloga fra Vendelina Karačića, dok je ilustracije u knjizi odradila Ana Naletilć, diplomirana slikarica s Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu.

Fra Venedelin je s ovim djelom htio ostaviti priče u kojima će moći uživati brojni naraštaji djece u budućnosti, piše Jabuka.tv. 

Osim djece koja redovito pohađaju dječji vrtić “Mali hrast”, kao gosti u fra Venedelinovim pričama mogla su uživati i djeca koja su stigla iz vrtića na Kočerinu.

Izdavač knjige je Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg, a na predstavljanju knjige nazočili su i Gojko Jelić, predsjednik Ogranka MH Široki Brijeg, te širokobriješki gvardijan fra Ivan Marić.

Program je vodila Željka Šaravanja, a priče je djeci čitala Danijela Mikulić, ravnateljica vrtića.

Fra Vendelin je inače obnašao je službe duhovnog pomoćnika na Širokom Brijegu, Mostaru, Zagrebu i Drinovcima. Župnik je bio na Širokom Brijegu i vikar samostana. Odgojitelj bogoslova i Zagrebu, te kasnije upravitelj kuće na Jablanovcu. Osnovao je sa suradnicima Franjevački muzej i galeriju, te Akademiju likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu. Preminuo je kao aktualni umjetnički voditelj Franjevačkog muzeja i galerije i duhovni pomoćnik na Širokom Brijegu.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.