Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Kultura

"Dayton, 1995. Kraj rata u Bosni i Hercegovini, početak novog kaosa"

10. lipnja 2021. u 14:38 0 komentara 128 prikaza

Slobodno sveučilište Maria Santissima Assunta (LUMSA) u Rimu bit će domaćin predstavljanja knjige „Dayton, 1995. Kraj rata u Bosni i Hercegovini, početak novog kaosa“, u petak 11. lipnja 2021. godine koje će se održati u Rimu u 16 sati.  
Predstavljanje knjige zajednički organiziraju Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine uItaliji, Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine pri Svetoj Stolici i Suvereni malteški red  te Konzulat Bosne i Hercegovine u Genovi. 
Daytonskim sporazumom 1995. godine okončan je sukob koji je Balkan rasplamsavao četiri duge godine, masakrima - poput Srebrenice - koji će dugo ostati u kolektivnom sjećanju. Ta faza, koju karakterizira i intenzivna diplomatska akcija za postizanje primirja, predmet je analize u knjizi "Dayton 1995. Kraj rata u Bosni i Hercegovini, početak novog kaosa", koju su uredili Luca Leone i Silvia Ziliotto. 
Knjiga prikuplja i popravlja sjećanje na svjedoke vremena, diplomate, novinare, književnike, pravnike, vjerske, suradnike i stručnjake iz Bosne i Hercegovine i Balkana u tjednima koji su neposredno prethodili i slijedili nakon potpisivanja Sporazuma.

Na samom početku programa nazočne će pozdraviti Nj.E. Slavko Matanović, veleposlanik Bosne i Hercegovine uItaliji. 
 
U program sudjeluju: 

Prof. Francesco Bonini, rektor Slobodnog sveučilišta Maria Santissima Assunta (LUMSA) u Rimu,
Prof. Rinaldo Marinoni, počasni konzul Bosne i Hercegovine u Genovi,
Prof. Silvio Ziliotto, stručnjak za područje Balkana i urednik knjige,
Mons. prof. dr. Franjo Topić, Sveučilište u Sarajevu

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.