HKD NAPREDAK

Coolturna špica ugostila jazz kvartet Birdland iz Ljubuškog

27.09.2021.
u 15:10

Cooolturna špica i ove subote, 25. rujna 2021., ispred Napretkovog nebodera u Bogovićevoj, ugostila je vrhunske glazbenike, jazz kvartet Birdland iz Ljubuškog, i svim posjetiteljima omogućila da, osim u lijepom vremenu uživaju u odličnoj glazbi.

Na početku druženja sve prisutne su pozdravili i poželjeli dobrodošlicu Ismet Efendić, predsjednik Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH… i Goran Štrbac, ispred HKD Napredak i Napretkovog kulturnog centra, koji su i organizatori ovih druženja. Upravo zahvaljujući njima Bogovićeva, već drugu jesen za redom, jednom mjesečno postaje Coolturna špica, mjesto koje su mnogi zagrepčani i zagrepčanke prepoznali kao savršenu mjesto i priliku da se opuste i zabave uz glazbu i prijatelje.

U prvom dijelu ove Coolturne špice publika je uživala u malo ozbiljnijim notama mladih i perspektivnih učenika u klasi prof. Ariane Gigliani Philipp. Na repertoaru su bile operne arije i šansone  Puccinia, Hatzea, Pouleneca i Schummana, a izvodli su ih Magdalena Martinčić, sopran, Rea Veseli, sopran, Jakov Kalajžić, bas uz pratnju  Maje Šokac, klavir i  Dine Katnić,  prof – klavir.

Prilikom predstavljanja svojih učenika, prof. i vrsna sopranistica Ariana Gigliani Philipp podsjetila je publiku kako je upravo ona sa svojim suprugom Brunom Philippom i Ante Gelo bandom nastupila i otvorila prvu Coolturnu špicu.

Budući da nam od 12. – 16. listopada o.g. slijedi festival „Ja bih ..5 dana Sarajeva u Zagrebu 2021.”, koji ove godine slavi svoju 10. obljetnicu, Ismet Efendić, jedan od osnivača i idejnih začetnika festivala, u drugom dijelu Coolturne špice upoznao je publiku sa bogatim petodnevnim programom festivala. Ovaj festival prijateljstva i kulture održavati će se u Klovićevim dvorima, kinu Kinoteka, KIC-u i Napretkovom kulturnom centru,  a sudjelovati će mnogi vrsni umjetnici iz svijeta glazbe, filma, književnosti, likovne umjetnosti. Organizatori festivala su Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH…, HKD Napredak i Napretkov kulturni centar u Zagrebu, te Grad Zagreb i Grad Sarajevo. Festival će se održavati pod pokroviteljstvom gradonačelnice Grada Sarajeva, doc.dr. Benjamine Karić, te uz podršku Bošnjačke nacionalne zajednice za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju.

U trećem dijelu Coolturne špice  nastupio je genijalni Jazz kvartet Birdland, iz Ljubuškog, koji je nastao i djeluje u okrilju HKD Napredak podružnica Ljubuški. Ovaj band koji je osnovan u ljeto 2020. i dolazi iz malog hercegovačkog mjesta, ugodno je iznenadio i uistinu oduševio zagrebačku publiku. Iako se radi o novoosnovanom bandu, čine ga vrsni glazbenici: Ivana Šaravanja, besprijekoran i energičan vokal,  Josip Bošnjak,  klavijature, Marko Jakovljević, bass  i Mario Brkić, bubanj, koji su nas počastili pravim malim jazz koncertom za pamćenje. Ne treba čuditi kako je upravo jazz njihov glazbeni izričaj jer se upravo u Ljubuškom već drugu godinu za redom održava Ljubuški Jazz Fest u sklopu kojega se održavaju višednevne jazz radionice, koncerti i druženja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije