SARAJEVO

Bogat program ovogodišnjih Napretkovih Božićnih dana

08.12.2021.
u 17:26

Hrvatsko kulturno društvo Napredak  i u ovoj je godini upriličilo tradicionalne Napretkove božićne dane koji su počeli u subotu, 27. studenog tradicionalnim 33. Memorijalom "Bjelašnica 2021.“, pohodom planinara na Bjelašnicu u spomen na tragičnu pogibiju sedam mladih planinara iz Beograda, Sarajeva i Zemuna 1962. godine.

Na Memorijalu je sudjelovalo 55 planinarki i planinara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, saopćeno je iz HKD Napredak.

Napretkovi Božićni dani nastavljaju se predstavljanjem knjige "Bosna i Hercegovina naša domovina" autora Franje Topića, počasnog predsjednika HKD Napredak i PEU BiH, u četvrtak, 9. prosinca u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.

Tradicionalni Napretkov božićni koncert biće upriličen  15. prosinca u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Na koncertu će nastupiti Sarajevska filharmonija, sopran hrvatska nacionalna operna prvakinja Kristina Kolar, te Robert Kolar, bariton i prvak Opere HNK I. pl. Zajc u Rijeci pod dirigentskom palicom Roberta Homena. Bit će izvedeno dvanaest numera među kojima su Moć sudbine (uvertira), Ave Maria, Joy to the world, White Christmas i brojne druge.

U okviru Napretkovih Božićnih dana u petak, 17. prosinca bit će otvorena i izložba Likovno Annale 2021 u Maloj galeriji Sv. Ante, na Bistriku. Radove će izložiti 42 autora.

Manifestacija donosi i teniski turnir, kao i božićni nogometni turnir, te Napretkov božićni turnir u šahu, saopćeno je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije