Kralj surf gitare

Američki rocker Dick Dale preminuo je u 82. godini

19.03.2019.
u 09:42

Kako prenosi The Guardian, tužnu vijest o njegovoj smrti potvrdio je i njegov kolega te basist Sam Bolle

Američki rocker i gitarist Dick Dale, odmilja zvan 'Kralj surf gitare', preminuo je u subotu navečer u 82. godini. Kako prenosi The Guardian, tužnu vijest o njegovoj smrti potvrdio je i njegov kolega te basist Sam Bolle.

Pionir surf rocka javnosti je postao najpoznatiji izvedbom tradicionalne pjesme s područja istočnog Mediterana 'Misirlou', ujedno i temi iz legendarnog filma 'Pulp Fiction', poznatog redatelja Quentina Tarantina. Dale je svojim stilom sviranja gitare također ostavio oveliki utjecaj na buduće generacije glazbenika, a u svijetu glazbe smatrali su ga prvim gitaristom koji je u izvedbama koristio 'bliskoistočne melodije i ljestvice'.Počast mu je odao glazbenik Brian Wilson, nekadašnji član Beach Boysa koji je napisao da je preminuli Dale ostavio veliki utjecaj na njih kao glazbenike,

- Dickovo sviranje gitare imalo je na sve nas golemi utjecaj. Šaljemo ljubav i podršku njegovoj obitelji - objavio je Wilson na službenom Twitter profilu.
Iako se već neko vrijeme borio s bolešću, njegova smrt potresla je glazbeni svijet. Osim Wilsona, Dalea se sjetio i Brian May, gitarist skupine Queen.
- Počivaj u miru Dick Dale - oče surf gitare. Svi ti mnogo dugujemo. Rock on - napisao je May na društvenim mrežama i tako odao počast preminulom glazbeniku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?