odlazak legende

Akijevi pijatelji i fanovi kod HNK-a odali počast pokojnom glazbeniku

25.01.2022.
u 13:54

Pjevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je ove subote u 67. godini i njegova iznenadna smrt rastužila je i šokirala glazbenu scenu ne samo u Hrvatskoj, već i u regiji. Brojni se fanovi i oni koji su ga poznavali već danima opraštaju od njega na društvenim mrežama, no zbog epidemiološke slike koja je ovih dana sve gora u Hrvatskoj, isto neće moći napraviti na njegovom posljednjem ispraćaju koji će biti u Zagrebu u četvrtak, 27. siječnja u 15 sati na zagrebačkom Mirogoju u Aleji velikana. Zbog svega, posljednji ispraćaj bit će u krugu obitelji i prijatelja, objavili su jučer članovi grupe Parni Valjak. 

Jučer su iz menadžmenta benda zamolili sve koji su voljeli Akija te koji mu žele odati počast, da to čine od danas kod Zdenca života ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta, gdje je moguće donijeti cvijeće i zapaliti svijeće u spomen na ovog jedinstvenog i velikog glazbenika.

Brojni su se tako danas uputili kod Zdenca života kako bi mu odali počast, a među njima bio je i Husein Hasanefendić Hus, kao i ostali prijatelji. 

Brojni građani ostavljali su svijeće, cvijeće i poruke voljenom pjevaču. Na jednoj takvoj pored cvijeća pisalo je: "AKI, R.I.P." i potom stih iz pjesme Parnog Valjka - Kada me dotakne. 

Zagreb: Husein Hasanefendić Hus i prijatelji postavili sliku Akija Rahimovskog kod Zdenca života  i zapalili svijeće 
    | Autor : Robert Anic/PIXSELL Foto: Robert Anic/PIXSELL 25.01.2022.,Zagreb - Na Trgu Republike Hrvatske kod Zdenca zivota, povodom smrti Akija Rahimovskog , pjevaca Parnog Valjka, Husein Hasanefendic Hus i prijatelji postavili sliku preminulog pjevaca te ostavili cvijece i zapalili svijece. Photo: Robert Anic/PIXSELL

Službena komemoracija održat će se u petak, 28. siječnja u 11 sati, u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, za najuži krug kolega i prijatelja.

 

Gitarist benda Hus u ime Parnog valjka dao je izjavu nakon Akijeve smrti. 

“Napustio nas je naš dobri duh, prijatelj i suborac, Aki - čovjek koji je živio za pjesmu, binu i svoju publiku. Još smo u šoku, nevjerici i dubokoj žalosti te trenutno nismo u stanju davati osobne izjave za medije.  Veselili smo se predstojećoj turneji i novom singlu. Ovo je preveliki gubitak dragog nam prijatelja te vas u ime njegove obitelji i benda molimo za razumijevanje. Ovim putem želimo zahvaliti publici, prijateljima i kolegama na porukama podrške i izrazima suosjećanja. Znali smo koliko je voljen, no neizmjerno smo dirnuti silnom ljubavi i reakcijama koje dolaze iz svih krajeva svijeta. “I na kraju, dozvoli da ti kažem, ljubavi dobijaš koliko i daješ”, a Aki je davao i davao…”", stoji u njegovoj izjavi.

Podsjetimo, s velikom tugom od legendarnog glazbenika opraštala se i regija. Od njega se tužnim riječima oprostio i srpski pjevač Nikola Rokvić, popularni pjevač iz BiH Željko Samardžić, bosanskohercegovački glazbenik Amel Ćurić, član benda Bajaga i instruktori Momčilo Bajagić-Bajaga, koji je i kreativno sarađivao sa Akijem i "Valjkom" tokom osamdesetih. 

Akijeva smrt ostavila je veliku prazninu u srcima glazbenika diljem regije, ali i brojnih fanova koji su odrastali uz njegove pjesme, pjesme Parnog valjka uz koje se ljubilo, voljelo, plakalo i slavilo. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije