DIleri droge

Zatražen pritvor za četvoricu osumnjičenih u predmetu 'Escobar'

27.07.2021.
u 11:36

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora J.D. (1982.), D.M. (1989.), P.A. (1987.) i S.A. (1998.), osumnjičenima za kaznena djela organizirani kriminal i neovlašten promet opojnih droga.

Osumnjičeni u predmetu, kodnog naziva "Escobar", lišeni su slobode u akciji Granične policije BiH, uz potporu SIPA-e i MUP-a USŽ, a mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva (u odnosu na prvoosumnjičenog), te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, kao i ponoviti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Tijekom istrage koju vodi Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama na području Velike Kladuše, otkrivena je plantaža, sa sustavom za navodnjavanje na kojoj je otkriveno 6.000 sadnica opojne droge marihuana (cannabis), a koju su prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni skrivali i osiguravali uporabom vatrenog oružja, te vršili krijumčarenje opojne droge na ilegalno narko–tržište u zemljama EU, kao i na području Bosne i Hercegovine.

U istrazi je ostvarena suradnja s Graničnom policijom, Državnom agencijom za istrage i zaštitu, MUP-om USŽ, kao i sa partnerskim institucijama Hrvatske, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije