SPOR NA CARINI

Vozač ugradio auto dijelove u BiH, na graničnom prijelazu mu naplatili 500 eura kazne

granica
Ilustracija
16.03.2023.
u 21:36

Nakon vikenda provedenog u BiH, vozač je zaustavljen na graničnom prijelazu u Hrvatskoj Kostanjici zbog dijelova koje je prilikom svog boravka u susjednoj zemlji ugradio u automobil

Vozač je prilikom prelaska Hrvatske granice na graničnom prijelazu Hrvatska Kostajnica kažnjen zbog dijelova koje je ugradio u automobil prilikom, kako kaže, popravka automobila koji je morao obaviti tijekom svoga boravka u Bosni i Hercegovini. Riječ je o hrvatskom državljaninu koji je tijekom vikenda boravio na području BiH gdje mu se pokvarilo vozilo. "Pukao mi je zupčasti remen i nisam mogao nastaviti vožnju jer to je veliki kvar na vozilu", rekao je vozač za GPMaljevac.

"Kako bih se mogao vratiti pronašao sam majstora koji mi je auto popravio, izdao račun koji je iznosio 1660 konvertibilnih maraka i nakon par dana krenuo sam na put preko graničnog prijelaza Hrvatska Kostajnica", govori vozač. “Dolaskom na granicu na pitanje carinika sam odgovorio da nemam ništa za prijaviti jer zaista nisam imao, ali on je našao račun kojeg nisam skrivao. Nisam ni znao da je veliki carinski prekršaj popravit auto da možeš nastaviti putovanje. I onda kreće “igra” kao da vozim drogu, a ne postavljene autodijelove koji su već i polovni jer su ugrađeni na vozilo”, objašnjava vozač.

Prema prekršajnom nalogu, vozač je kriv jer nije podnio carinsku deklaraciju za ugrađene auto dijelove u osobni automobil, a kao dokaz služi račun pronađen u vozilu. ” Dakle, kažnjen sam jer po njihovom ispada da krijumčarim već postavljene autodijelove. Kazna je bila 481 eura s troškovima”, navodi vozač. Najavio je da će se žaliti na dobivenu kaznu jer smatra da je neopravdana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?