Odavao informacije?

Uhićen inspektor koji je istraživao bandu Veljka Belivuka

belivuk
12.06.2021.
u 09:41

Inspektor Službe za borbu protiv organiziranog kriminala (SBPOK) Božidar Stolić, koji je sudjelovao u istrazi i uhićenju bande Veljka Belivuka, uhićen je zbog sumnje da je članovima kriminalne skupine odavao tajne informacije. 

Kako Kurir doznaje, sumnja se da je Stolić izravno sudjelovao u prikupljanju dokaza o brutalnim ubojstvima u kući u Ritopeku, a na tom je slučaju radio do jučer. Članovi bande navodno su znali točno koji inspektori rade na njihovom slučaju, a još uvijek se provjerava je li Stolić jedini koji im je odavao informacije. 

Također, provjerava se i je li Stolić sudjelovao i u zataškavanju tragova

Osim Stolića, privedeni su i drugi inspektori i policijski službenici za koje se sumnja da su pomagali kriminalnoj skupini. Među njima su Predrag Lajić, bivši čelnik odjela za suzbijanje organiziranog krijumčarenja droga, i Bojan Vasiljevski, inspektor odsjeka za droge. Još u ožujku uhićen je Goran Papić, bivši zamjenik načelnika SBPOK-a.

Podsjetimo, Belivuk i njegova desna ruka Marko Miljković, koji se sumnjiče da su bili organizatori jedne od najjačih kriminalnih grupa koja je počinila najbrutalnije zločine u regiji, uhićeni su početkom veljače zbog više iznuda, otmica i brutalnih ubojstava.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije