mup tž

Policija o uhićenju Ferida Okića: Pogledajte što su pronašli

05.02.2023.
u 18:09

MUP Tuzlanske županije proveo je akciju u kojoj je uhićen Ferid Okić. Policija se sada oglasila i otkrila novce detalje. 

U Tuzli, u naselju Mihatovići, policijski službenici Uprave policije MUP TŽ, Sektor kriminalističke policije, Odsjeka za borbu protiv zlouprabe opojnih droga su, postupajući po usmenoj Naredbi Općinskog suda u Tuzli, izvršili pretres osobe F.O., rođen 1967.godine, kao i kuće, zemljišta i ostalih pomoćnih objekata, te putničkog motornog vozila koje isti koristi, kojom prilikom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenog djela iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, i to: dva veća pakiranja od pvc. folije sa sadržajem bijele tvari  koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, šest vakum pakiranja od pvc. folije sa sadržajem bijele tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drugu (u ukupnoj količini od 2581 grama), kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku, navode iz MUP-a, prenosi Avaz.

Zbog sumnji u počinjenje kaznenog djela iz člana 238. stav 1. KZ FBiH, po nalogu postupajućeg tužitelja, osobi F.O. je oduzeta sloboda i isti će nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj, biti predan u nadležnost Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije na daljnje postupanje - naveli su iz policije. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije