Naslovnica Crna kronika

Uhićen bivši zamjenik direktora Službe za poslove sa strancima BiH Izet Nizam

10. rujna 2018. u 11:37 0 komentara 249 prikaza
Foto: Avaz

Po nalogu Tužiteljstva BiH uhićen je bivši zamjenik direktora Službe za poslove sa strancima BiH Izet Nizam. Iz Tužiteljstva BiH priopćeno je da se on nalazi pod istragom i da je osumnjičen za koruptivna kaznena djela za vrijeme dok je obnašao funkciju zamjenika direktora Službe za poslove sa strancima BiH, prenosi Klix.ba.

"Policijski djelatnici SIPA-e su, po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, na području Sarajeva uhitili osumnjičenog Izeta Nizama, rođenog 1963. godine u Bosanskoj Dubici", priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

Usporedo s uhićenjem izvršeni su pretresi osumnjičenog, kao i ukupno tri stana koja su u njegovom vlasništvu ili ih koriste njegovi srodnici.

Osumnjičeni je pod istragom i osumnjičen je da je, u razdoblju od 2011. do 2015. godine, dok je obnašao dužnost zamjenika direktora Službe za poslove sa strancima BiH, protuzakonito uzimao novac, robu i usluge, od stranih državljana i osoba za koje su vođeni postupci vezani za boravak stanaca i druga statusna pitanja, kako bi zlouporabom položaja, pogodovao donošenju odluka u korist navedenih osoba.

"Prema rezultatima istrage, vršenjem koruptivnih kaznenih djela, osumnjičeni je ostvarivao imovinsku korist. Osumnjičeni je pod istragom zbog kaznenog djela primanje dara ili drugog oblika koristi iz članka 217. KZ BiH", piše u priopćenju za javnost.

Nakon uhićenja, osumnjičeni će biti priveden postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja osumnjičenog donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.
 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.