Serijski ubojica iz Mladenovca

Ubio osam ljudi, oteo taksista, drijemao u autu i čitao vijesti: Prijetio je i pričao o ubojstvima

Ubojica Uroš B.
07.06.2023.
u 07:32

'Vozi, imam bombu', rekao je Uroš B. nakon što je oko 23:30 ušao u taksistov automobil s torbom u ruci, priča za Blic izvor upoznat sa slučajem. Tada je taksist čekao red na naplatnoj rampi, a ispred njega je bilo nekoliko automobila. 'Taksista mu je rekao da ima mušteriju, ali mladić je bio uporan i nastavio je prijetiti. Sjeo je pokraj djevojke koja je već bila u automobilu', kaže izvor. Kako je na naplatnim kućicama bila policija Uroš B. se uznemirio i rekao mu da vozi i ne staje. Naglasio je kako ima osigurač bombe u rukama. 

Taksista je bio u strahu, a nakon toga mu je mladić rekao da je upravo ubio 20 ljudi. Nastavio je voziti, dok se djevojka obratila Urošu B. te mu je rekla da se smiri i da je ona trudna. Mladić je na to zatražio da ga voze do Mladenovca. Taksista ga je uspio uvjeriti mladića da djevojku prevezu za Ub kako nitko ne bi ništa posumnjao, piše Blic

Tijekom vožnje taksistu je kontaktirala dispečerka i pitala ga je zna li nešto o ubojstvima, no on je rekao kako 'ne zna puno'. Djevojku koja je bila s njima u automobilu u jednom je trenutku nazvao dečko, a ona se javila, nakon što ju je Uroš upozorio da pazi što govori. 'Neće vam ništa biti samo me morate slušati', ponavljao im je. Kada su stigli u Ubu Uroš je pustio djevojku iz automobila naglasivši joj da pazi što govori i da ga ne prijavljuje jer će imati problema. Naglasio je kako je i taksist u problemu ako ga ona prijavi. Djevojka je tiho izašla iz automobila. 

Nakon toga Uroš B. je naredio muškarcu da ugasi taksimetar i tablet te mu naredio da vozi za Kragujevac sporednim cestama. No morali su stati na benzinsku u Mionici. Prema pričanju taksiste od Mionice do Kragujevca Uroš je dva puta zaspao, a bio je i dosta mirniji nego ranije. Iz straha da ga ne izazove nije htio razgovarati previše s njim, priča izvor za Blic. Mladić je taksistu ispričao što je sve napravio, da je ubio neke ljude, da je imao automatsku pušku koju je negdje bacio, te da je kod sebe imao i pištolj koji je izgubio u automobilu koji je prethodno ukrao.

'U jednom je trenutku čitao vijesti, a taksistu je rekao da će ako ga ulove ići ili na doživotnu robiju ili će ga ubiti, ili će se sam ubiti. Zatim je tražio 3000 dinara za hranu i tražio je taksistu da mu obeća da ge neće prijaviti', priča izvor.

Podsjetimo Uroš B. je 4. svibnja, dan nakon pokolja u beogradskoj školi, tijekom večeri započeo svoj krvavi pohod u kojem je ubio pet osoba, od kojih je najmlađa žrtva imala 15 godina. Zatim je u susjednom selu nastavio s pokoljem, a ubio je policajca, njegovu sestru i njihovog prijatelja. Uhićen je sutradan ujutro u ranim satima u blizini Kragujevca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije