Policija objavila detalje

Ubio brata u istom stanu u kojem je 2014. zaklao majku

19.09.2020.
u 11:21

Policija je objavila priopćenje o ubojstvu i samoubojstvu na zagrebačkoj Savici.

"Između 16. i 18. rujna, od 7 do 15 sati na Trnju u Ulici Vladimira Ruždjaka, 42-godišnjak je u stanu oštrim predmetom usmrtio 44-godišnjaka, a nakon čega je 42-godišnjak 18. rujna počinio samoubojstvo skakanjem s visine. Tijela su prevezena na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Očevid je uz stručnu pomoć ekipe za očevide obavila zamjenica Županijskog državnog odvjetnika", javila je policija.

Podsjetimo, muškarac koje je ubio brata pa sebe prije šest godina ubio je i svoju majku. 2014. godine osuđen je zbog ubojstva na šest godina zatvora. Budući da je proglašen smanjeno ubrojivim, izrečena mu je i mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja.

Lani pušten na slobodu

Pušten je na slobodu prošle godine i brat kojeg je ubio mu je bio skrbnik jer je proglašen neubrojivim. Sud je dosudio da se vrati živjeti s bratom u stan u kojem je ubio majku.

Miroslav G. je u veljači 2014. godine kuhinjskim nožem nakon prepirke u spavaćoj sobi ubo majku šest puta u leđa te još najmanje deset puta po prsima. Ukupno joj je zadao 16 uboda, od kojih je iskrvarila.

Ostavio ju je da leži u lokvi krvi pored kreveta te ju je pokrio dekom i jaknom. Iste je večeri u stan došao danas ubijeni brat. Miroslav mu je rekao da je majka vani s prijateljicama te mu je skuhao večeru.

"Nakon ubojstva je bio miran"

Kako se majka ni drugo jutro nikome nije javljala na telefon, sin, bratić i teta došli su opet u stan i tada su pronašli tijelo.

"Dok mi je Miro kuhao večeru, pokušavao sam s njim razgovarati o skladištu tvrtke koju je naslijedio od pokojnog oca. Bio je miran i samo odgovarao da, da. Nisam stekao dojam da su on i majka imali loš odnos. Majka mi je govorila da je moj brat jako pažljiv prema njoj", kazao je tada za Jutarnji list brat ubojice.

Susjedi šokirani: Nikome nije jasno zašto su ga pustili na slobodu

Susjedi ubojice su šokirani. Ali ne zločinom, već činjenicom da je bio na slobodi.

"Živim u haustoru preko puta. Užas. Nikome nije jasno kako su ga pustili natrag. Treba tražiti odgovorne da objasne svoju odluku puštanja natrag doma. Svim susjedima je bilo jasno da se ovakvo nešto može dogoditi, da je bolestan i šeta po kvartu sam normalno. I evo, upravo se i dogodilo", kazao je jedan od susjeda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije