sipa

Uhićeno 11 osoba na području Mostara, Čitluka i Čapljine

SIPA
18.09.2019.
u 09:55

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu  danas su) na području Mostara, Čapljine i Čitluka, proveli operativnu akciju kodnog naziva “Kasa 3”. 

Prilikom  realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e  izvršili su pretrese na 14 lokacija i uhitili 11 osoba zbog postojanja osnova sumnje  da su počinila  kazneno djelo iz člana 273. KZ  Federacije Bosne i Hercegovine Poreza utaja, u vezi s kaznenim djelima iz člana 394. „Računarsko krivotvorenje” i člana 395. „Računarska prijevara”,  istog zakona.

Osumnjičene osobe  se terete da su umanjivala promet i na osnovu toga prijavljivala lažne porezne prijave te plaćala manji porez.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti  mobilni telefoni, laptopi, procesne jedinice računala, usb stikovi, kao i drugi uređaji na kojima su pohranjeni određeni elektronski podaci, te razni izvještaji i evidencije o prometu u ugostiteljskim objektima.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhićene osobe bit će predane Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije na dalje postupanje.

Zahvaljujemo se policijskim službenicima MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije  na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove akcije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije