SIPA

U tijeku akcija 'Retro', uhićeno šest osoba

SIPA
08.03.2019.
u 12:26

 Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su započeli realizaciju operativne akcije kodnog  naziva „Retro“.

U dosadašnjem tijeku akcije, uhićeno je šest osoba, od kojih su pet službenici Uprave za neizdrano oporezivanje Bosne i Hercegovine. Uhićeni su zbog postojanja osnova sumnje da su izvšili kazneno djela organizirani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje dara i drugih oblika koristi i davanje dara i drugih oblika koristi iz Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Izvršeni su pretresi na sedam lokacija na području Velike Kladuše i Cazina, kojom prilikom su privremeno oduzeti predmeti i dokumentacija. Navedene aktivnosti realizuju se po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužiteljstva  Bosne i Hercegovine.

Nakon izvršene kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšene osobe će biti predana u dalju nadležnost postupajućem tužitelju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz SIPA-e. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije