Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Crna kronika

Svi optuženi u slučaju Dženan Memić oslobođeni krivnje za prikrivanje dokaza

24. studenoga 2022. u 09:33 0 komentara 334 prikaza

Danas je izrečena presuda za petero optuženih u predmetu "Zijad Mutap i drugi" koji se vodio pred Sudom Bosne i Hercegovine u vezi sa slučajem smrti Dženana Memića. Optuženi su u prvostepenoj presudi oslobođeni krivnje.

Optužnica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine obuhvatila je Zijada Mutapa, zatim njegovu kćerku Alisu Ramić koja je bila sa Dženanom u noći veljače 2016. kada je mladić stradao. Među optuženima bili su i policajci MUP-a SŽ Hasan Dupovac i Josip Barić te recepcionar hotela "Crystal" Muamer Ožegović, piše Klix.

Bili su optuženi da su djelovali kao organizirana kriminalna grupa s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život usljed kojih je preminuo. Zatim su, kako je navodilo Tužiteljstvo, prikrivanjem dokaza i počinitelja, fingiranjem dokaza, prikrivanjem činjenica koje su im poznate, poduzimali radnje s ciljem prikrivanja stvarnog načina na koji je Memić zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Suđenje je trajalo nešto duže od godinu, a pozvan je veliki broj svjedoka od kojih su mnogi bili zaštićeni svjedoci, a koji su otkrili do sada nepoznate detalje.

Dženan Memić je 8. veljače 2016. godine u ilidžanskoj Velikoj aleji zadobio ozljedeopasne po život od kojih je preminuo sedam dana kasnije u bolnici. Obitelj već gotovo sedam godina tvrdi da je Dženan ubijen i navodi brojne nelogičnosti u ranijim sudskim postupcima i uviđajnim radnjama. Alisa Ramić (djevojački Mutap) tvrdi da se ne sjeća onoga što se događalo kobne noći. Zbog svega su organizirani i brojni prosvjedi koje su građani podržali u značajnoj mjeri.

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.