Organizirani kriminal

U operativnoj akciji "Regina" sedam osoba lišeno slobode

18.08.2022.
u 15:09

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Istočne Ilidže, Konjica, Mostara, Pelagićeva, Širokog Brijega i Ilijaša, realizirali operativnu akciju “Regina” (sjever) i izvršili pretres stambenih objekata, osoba i  pokretnih stvari na osam lokacija. 

Slobode je lišeno sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična djela "Organizirani kriminal” iz člana 250. stav (2) Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, a u vezi sa krivičnim djelom “Nedozvoljeni promet akciznih proizvoda” iz člana 210a., stav (1) Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine. 

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku i to: 8260 kutija cigareta koje nisu obilježene kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine, 385 pvc vrećica napunjenih rezanim duhanom težine oko 0,5 kilograma,  30 kilograma rezanog duhana, pet paketa filtera za cigarete, tri punilice za cigarete, 10 mobilnih telefona sa pripadajućim SIM karticama. 

Istražne radnje su realizirane po Naredbama Suda i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutarnjh poslova Sarajevske županije, Ministarstva unutarnjh poslova Hercegovačko-neretvanske županije i Ministarstva unutarnjh poslova Zapadno-hercegovačke županije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije