Granična policija BiH

U BiH uhićeno 18 ilegalnih migranata i dvojica krijumčara

migranti
Reuters/Ilustracija
05.05.2021.
u 19:08

U Bosni i Hercegovini su uhićeni jedan Pakistanac i državljanin BiH koji su pokušali prkrijumčariti 18 ilegalnih migranata na istoku zemlje. 

Kako su u srijedu izvijestili iz Granične policije BiH, u suradnji s državnom policijskom agencijom (SIPA) najprije je nedaleko granice sa Srbijom kod Teočaka u istočnoj Bosni kontrolirano vozilo kojim je upravljao državljanin BiH. Tom prigodom otkrivena su četiri ilegalna migranta.

Policija je nastavljajući tragati otkrila skupinu od 14 migranata, koji su povezani s krijumčarenim migrantima iz vozila kojim je upravljao bosanskohercegovački državljanin.

Organizator krijumčarenja druge skupina migranata koja je pronađena u šumi je osoba afroazijskog porijekla, a po njegovoj izjavi je državljanin Pakistana.

Po priopćenju Granične policije BiH krijumčari migrantima su predani tužiteljima, a osamnaest migranata, koji su svi podrijetlom iz Pakistana, predani su Službi za poslove sa strancima u BiH. 

Migranti se pokušavaju preko Bosne i Hercegovine dokopati Hrvatske i nastaviti dalje prema zemljama Europske unije. Procjenjuje se da broj ilegalnih migranata u BiH iznosi između 7.000 i 9.000. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije