SARAJEVO

U akciji 'Lipa' uhićen diler droge

08.07.2020.
u 11:49

U akcji "Lipa" uhićena je jedna osoba zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i više osoba zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja droga.

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) u utorak su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, započeli aktivnosti na realizaciji operativno taktičke akcije kodnog naziva „Lipa“, vezano za dokumentiranje osoba i kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Na osnovi Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području općine Novi Grad Sarajevo te je uhićena osoba iz Sarajeva inicijala M.Dž. (1980.) koje se sumnjiči za vršenje gore navedenog kaznenog djela.

Prilikom pretresa stana koji koristi osumnjičeni pronađena je i oduzeta određena količina NN tvari koje svojim izgledom asociraju na opojne droge „Amfetamin“, „Heroin“ i „Cannabis Sativa L“, a čija će se količina i vrsta utvrditi naknadnim vještačenjem.

Također, pronađena je i oduzeta vaga za precizno vaganje, novac u različitim apoenima i valutama, mobitel i SIM kartica, te drugi predmeti koji potiču ili de dovode u vezu s predmetnim kaznenim djelom.

Osumnjičeni M. Dž. je kriminalistički obrađen uslužbenim prostorijama Federalne uprave policije, te će biti danas predan na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Sarajevske županije uz izvješće o  izvršenim kaznenim djelima.

U utorak je uhićen državljanin Alžira, inicijala H. H. (1988.), neposredno nakon što je obavio kupnju droge od osumnjičenog M. DŽ., a koja je i pronađena kod istog prilikom osobnog pretresa.

Posredstvom Službe za poslove sa strancima utvrđen je identitet osobe H. H. nakon čega je ista kriminalistički obrađena, te predana na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Sarajevske županije uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu.

U sklopu ove višemjesečne istage u prethodnom razdoblju uhićeno je i dokumentirano više osoba koje su obavljale kupnju droge od osumnjičenog M.Dž..

S tim u vezi, 13. svibnja uhićena je osoba iz Sarajeva inicijala A. D. (2001.), 21. svibnja državljanin Turske inicijala G. S.  (1989.), 1. lipnja osoba iz Sarajeva inicijala A. H. (2001.), 3. lipnja dva državljana Maroka inicijala A. A. (1991.) i Y. E. (1994.), 16. lipnja državljanin Pakistana inicijala M. R. (2000.) i 30. lipnja osoba iz Sarajeva inicijala H. H. (1997.).

Kod svih uhićenih osoba prilikom pretresa pronađena je i oduzeta droga koja će biti korištena kao dokaz u kaznenom postupku, protiv njih je podneseno izvješće o počinjenom kaznenom djelu nadležnom Tužiteljstvu zbog kaznenog djela „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz članka 239. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Federalna uprava policije nastavlja aktivnosti na realizaciji operativne akcije, priopćeno je iz FUP-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije