sarajevo

SIPA: U tijeku realizacija operativne akcije "Royal", uhićeno osam osoba

SIPA
11.04.2019.
u 11:42

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su započeli s realizacijom operativne akcije kodnog  naziva „Royal“.

U tijeku su pretresi osoba, stambenih i poslovnih objekata, i pokretnih stvari na ukupno devet lokacija na području Sarajeva, Bijeljine, Milića, Kiseljaka, Čapljine, Berkovića i Ljubinja.

Do sada je osam osoba uhićeno  zbog postojanja osnova sumnje da su počinila kazneno djelo iz člana 250. stav (2) „organizirani kriminal“, u vezi s kaznenim djelom iz člana 210.a stav (1) „nedozvoljeni promet trošarinskih proizvoda“, propisanih Trošarinskim zakonom Bosne i Hercegovine.

Osumnjičene osobe se terete da su u suradnji s drugim osobama, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi,  od kolovoza mjeseca 2018. godine, krijumčarila trošarinske proizvode te im je kroz navedenu istragu dokazano krijumčarenje trošarine robe-cigareta u vrijednosti od oko 500.000 KM.

Više informacija o rezultatima operativne akcije „Royal“ bit će poznato nakon realizacije navedenih aktivnosti, priopćeno je iz SIPA-e.                                    

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije