AKCIJA AS

SIPA pretresa kuću direktora Bosnalijeka, u Sarajevu priveden i profesor Mehmed Jahić

19.05.2022.
u 09:49

U okviru jutrošnje akcije Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Konjicu vrše se pretresi kuće direktora Bosnalijeka Nedima Uzunovića.

Riječ je o, kako SIPA tvrdi, pretresima zbog sumnje na krivična djela zlouporabe položaja i djela koje je okarakterizirano kao povlaštene informacije.

U okviru iste akcije u Sarajevu je priveden i profesor sa Ekonomskog fakulteta Mehmed Jahić, a predmet istrage su i neki njegovi članovi obitelji.

Radi se o akciji koja se odnosi na kompaniju Bosnalijek, zbog čega je SIPA već ranije privodila direktora Uzunovića i u okviru čega traje istraga.

Detalji o konkretnim sumnjama na zlouporabu položaja bit će poznati naknadno, a ranije je suština problema bila izvlačenje novca i kupovanje dionica.

Akcija se provodi po nalogu općinskog i županijskog suda u Sarajevu, pod nadzorom Tužiteljstva SŽ. Akcija se provodi u suradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA), Federalnom upravom policije (FUP), MUP-om Sarajevske županije i MUP-om Hercegovačko-neretvanske županije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije