Istočno Sarajevo

SIPA podnijela kaznenu prijavu protiv Halida Muslimovića

22.09.2020.
u 16:24

Inspektori Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) podnijeli su kaznenu prijavu Tužiteljstvu BiH protiv pjevača Halida Muslimovića.

Ova informacija potvrđena je za "Glas Srpske" u SIPA-i.

Poznatog pjevača terete da je počinio krivična djela pranje novca i prijevara i da je stekao protupravnu imovinsku korist od najmanje 209.273 KM.

"Izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv H. M. podneseno je 21. rujna. Oštećena je osoba iz Australije na način da je dovedena u zabludu i da je osumnjičenom u više navrata na svoju štetu putem novčanih transfera ili u gotovini predala najmanje 209.273 marke. Osumnjičeni H.M. se tereti da je sa ciljem prikrivanja izvora i omogućavanja daljeg korištenja, sredstva podizao u gotovini, znajući da su stečena na nezakonit način, odnosno činjenjem kaznenog djela prijevara", potvrdili su u SIPA-i.

Oštećena je, saznaje se, Sonja Bašić iz Melbourna koja je ranije u javnost iznijela tvrdnje da ju je Muslimović oštetio za oko 400.000 dolara. U listopadu prošle godine u Osnovnom sudu u Banjoj Luci počelo je suđenje Muslimoviću koji je optužen da je u srpnju 2018. godine verbalno i fizički napao Bašićevu nakon što je tražila da joj vrati novac koji mu je davala.

Bašićeva je tijekom svjedočenja otkrila da je Muslimovića upoznala tijekom njegove turneje po Australiji 2015. godine i da mu je tijekom trogodišnje ljubavne veze, uključujući putne troškove i desetine međunarodnih transfera novca putem Western Uniona, na račune Muslimovića prebacila skoro 400.000 dolara.

Ona je tvrdila da joj je obećavao da će joj vratiti novac, a kada je saznala da je obmanuta i da od toga neće biti ništa, doputovala je u Bosnu i Hercegovinu i suočila se sa Muslimovićem koji je, kako se navodi u optužnici, na putu od Prijedora prema Banjoj Luci u svom vozilu prvo verbalno, a potom fizički napao Bašićevu. Muslimović je na suđenju negirao sve optužbe tvrdeći da mu je "sve napakirano".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije