afera "Respiratori"

SIPA premijeru FBiH Fadilu Novaliću oduzela mobitel, evo što on kaže

Novalić
27.05.2020.
u 17:48

Pripadnici SIPA-e po naredbi Tužiteljstva i Suda BiH privremeno su prije tri dana oduzeli mobitel i premijeru FBiH Fadilu Novaliću, potvrđeno je za Avaz iz ove policijske agencije.

Radi se o istrazi oko nabave respiratora iz Kine u BiH vrijednih 10,5 milijuna KM.

Ranije je SIPA već oduzela mobitele njegovim savjetnicima Hasanu Ganibegoviću (sada već bivšem) i tajnici Vlade Editi Kalajdžić.

SIPA je, kako piše Avaz, Novaliću uzela mobitel kako bi utvrdila svu komunikaciju između njega, Ganibegovića, Kalajdžić, ali i Fahrudina Solaka, direktora FUCZ, koji je osumnjičeni u ovoj aferi. 

Naime, provjerava se zašto su Ganibegović i Kalajdžić izbrisali poruke koje su slali premijeru. Sve su te komunikacije sada na vještačenju. 

No, ključne su poruke koje je slao Solak. Osim toga, provjerava se i je li i koga točno Novalić zvao u „Privrednoj banci“ da se isplata sredstava ubrza. Te navode dobila je SIPA, ali ih sada Tužiteljstvo istražuje i provjerava.

Premijer Federacije oglasio se  nakon informacije da mu je SIPA oduzela mobitel.

- Nemam što kriti. Da, privremeno mi je oduzet telefon. Da podsjetim, bio sam prvi koji je pozvao Tužiteljstvo i organe gonjenja da što prije provjere sve oko sporne kupnje respiratora. Vladi FBiH, a i meni osobno je u interesu da se ova istraga što prije provede i da se utvrdi tko je, ako je, napravio kazneno djelo -  kazao je Novalić.

 

Komentara 1

IJ
I ja tebi
18:42 27.05.2020.

Opa bato počelo je počelo .

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije