Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Crna kronika

Safetu Brkiću zbog ratovanja u Siriji izrečena jedinstvena kazna od tri godine i dva mjeseca zatvora

13. kolovoza 2019. u 12:21 0 komentara 88 prikaza

Državni sud donio je odluku po molbi Safeta Brkića, osuđenog za ratovanje u Siriji, kojom su preinačene presude tog i Općinskog suda u Visokom, u pogledu odluke o kazni, te mu je izrečena jedinstvena kazna od tri godine i dva mjeseca zatvora.

Brkića je Sud Bosne i Hercegovine u prosincu 2016. pravosnažno osudio na tri godine zatvora za organiziranje terorističke grupe, odnosno ratovanje u Siriji, dok je u Općinskom sudu u Visokom osuđen u septembru 2014. godine, a Županijski sud u Zenici je u ožujku 2015. preinačio presudu u dijelu odluke o kazni te je zbog izazivanja narodne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti osuđen na tri mjeseca zatvora.

Brkić je Sudu BiH uputio molbu za ujedinjenje kazni zatvora koje su izrečene tim presudama te uzete kao utvrđene, a u konačnici je dobio tri godine i dva mjeseca zatvora.

- Osuđenom Safetu Brkiću, u izrečenu jedinstvenu kaznu zatvora uračunat će se vrijeme koje je proveo na izdržavanju izrečene kazne zatvora po navedenim presudama. U ostalim dijelovima navedene presude ostale su neizmijenjene - naveli su u Sudu BiH.

Tijekom postupka koji je vođen u Državnom sudu, Brkiću nije bio određen pritvor, a na izdržavanje kazne je, kako je ranije potvrđeno Balkanskoj istraživačkoj mreži (BIRN) BiH, je upućen 25. siječnja 2017. godine.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.