Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Crna kronika

S mjesta ubojstva vožnju taksijem do Bugojna platila prstenom

29. lipnja 2020. u 16:25 0 komentara 302 prikaza

Svjedočenjem liječnice iz Hitne medicinske službe Tatjene Kilibarde, danas je u Županijskom sudu Mostar nastavljeno suđenje Suniti Hindić (21), optuženoj za ubojstvo Nine Ivankovića (55), vlasnika Vile Ivanković, koje se dogodilo 4. listopada prošle godine oko sedam sati ujutro u tom motelu u naselju Buna kod Mostara.
Liječnica je kazala kako je na poziv ženske osobe tog jutra sa ekipom Hitne medicinske pomoći došla na mjesto zločina. U sobu su ušli sa policijom, gdje su kako je kazala muškarca zatekli u lokvi krvi i sa raširenim zjenicama. Naglasila je kako je već bio mrtav, ali da su ga pokušali reanimirati bezuspješno. Kazala je i kako je soba bila tamna , sa prigušenim svjetlom tako da se teško što moglo vidjeti, ali da je zapazila pištolj na ormariću pored kreveta.

Ajdin Begović, taksista koji je Hindić vozio od Jablanice do Bugojna kaže kako je na stajalište taksista na autobusnoj stanicu u Jablanici ona stigla sa vozilom crvene boje oko 8:15 sati.

Ističe kako je on bio na prvom mjestu za vožnju, te da je njegov kolega kod kojeg je vozilo stalo dogovorio vožnju do Bugojna za 70 KM.

Begović, koji je Hindić prepoznao u sudnici je kazao je kako je imala crni šal preko glave i da je bila bosa, te da ga je zamolila da uključi grijanje navodeći da ima groznicu. Potom ga je pitala može li voziti brže jer ima smrtni slučaj. Kaže kako  je na njegovo pitanje rekla da je u pitanju majka, nakon čega se komunikacija nije ni nastavila. Kada su stigli rekla mu je da će njezin otac platiti vožnju, te joj je kako navodi pomogao da izađe do stana, jer je navela da je bole noge. No vrata je otvorila žena, koju je Hindić pitala ima li 70 KM, na što je ona rekla da nema više od 20KM. Potom mu je Hindić dala prsten da odnese na otkup, za koji je kako navodi dobio 65 KM, ali je zamolio da mu se na račun napiše 55 KM, kako bi on zaradio 10 KM i njoj vratio 5 KM ostatka. No, kad se vratio, kako priča, vrata mu je otvorilo dijete, a ona je kazala kako joj ostatak ne treba. Vrativši se u vozilo, kako dalje navodi, primijetio je da je sjedište na kojem se Hindić vozila bilo mokro.

Pripadnici Policijske uprave Bugojno, Elvedin Mandžuka i Enes Šehić svjedočili su na okolnosti 5. listopada 2019.godine kada su po naredbi MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije izuzeli odjeću Sunite Hindić iz stana Razije Hindić, koja je po njihovom navođenju njezina majka.

Kazali su kako ih je Razija dobrovoljno pustila u stan i pokazala im mjesto na kojem se nalazila Sunitina odjeća, te da su izuzeli crne hlače, bež džemper, crni šal i grudnjak.

Tijekom njihovog svjedočenja Hindić se vidno uznemirila, kada su na upit tužiteljice Tanje Marčinko izjavili da je službeno poznaju od ranije. Mandžuka je naveo da je ona bila problematična još u osnovnoj školi. Tužiteljica Marčinko je zatražila da to pojasne, na što se usprotivila odvjetnica Nada Dalipagić, koja je braniteljica Sunite Hindić. Navela je kako nema potrebe za takvim pitanjima, s obzirom na to da njena branjenica nije do sada kažnjavana, što je predsjedavajući Sudskog vijeća, Elis Sultanić uvažio, unatoč navođenju tužiteljice Marčinko da to govori o karakteru osobe koja je počinila najteže krivično djelo.

Suđenje će biti nastavljeno 9. srpnja kada će videolinkom biti saslušana dvojica svjedoka iz Hrvatske, koji nisu mogli doći zbog novonastale situacije prouzročene koronavirusom. Oni su u noći koja je prethodila ubojstvu bili u motelu, a Dalipagić je kazala kako su to svjedoci koji su vidjeli da je Sunita cijelu večer sjedila s ubijenim, te su se ljubili što pokazuje da su bili u izrazito bliskoj vezi i da su pili žestoka pića.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.