Pedofil u Karlovcu?

Pušten na slobodu, dobio zabranu prilaska i rada s djecom

policija
21.01.2022.
u 10:59

Karlovčanima dobro poznati sportski djelatnik, trener i voditelj jednog od najznačajnijih karlovačkih sportskih, borilačkih klubova koji je jučer uhićen pod sumnjom za pedofiliju, nakon ispitivanja u Općinskom državnom odvjetništvu, pušten je na slobodu i nije zadržan u jednomjesečnom pritvoru iako je ODO to tražilo od suca istrage Županijskog suda u Karlovcu. 

Karlovačka nam je policija jučer potvrdila da je riječ o 71-godišnjme muškarcu nad kojim su proveli kriminalističko istraživanje temeljem kojeg je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Bludne radnje i Spolna zlouporaba djeteta  mlađeg od 15 godina nakon čega je predan pritvorskom nadzorniku. Tijekom četvrtka je ispitan i u državnom odvjetništvu kojeg smo zatražili pojašnjenje slučaja.

- U svezi sa Vašim upitom ovime putem izvještavam Vas da je Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu provelo 20. siječnja 2022., po primitku kaznene prijave Policijske uprave karlovačke, dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (1951.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina iz članka 158. stavak 2. i 6. KZ/11, te bludne radnje iz članka 155. stavak 1. i 3. KZ/11., te članka 193. stavak 1. i 2. KZ/97. (21. siječnja 2022.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 70-godišnjak na području Karlovca počinio kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina te kaznenog djela bludne radnje na štetu četiri osobe.

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu predložilo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika na temelju zakonske osnove iz članak 123. stavka 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku, no sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu odbio je takav prijedlog te je protiv osumnjičenika odredio mjere opreza zabrane približavanja, te zabrane uspostavljanja ili održavanja veze sa žrtvama kao i zabrane obavljanja djelatnosti. Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu uložilo je žalbu na navedenu odluku suca istrage - pojašnjava zamjenik općinske državne odvjetnice Bruno Kolaković.

Kao što smo pisali, javnost je u gradu podijeljena; od onih koji kažu da takvo što ne mogu povezati s osobom koja toliki niz godina radi u sporu, ima niz vlastitih uspjeha, a odgojio je i brojne generacija mladih sportaša, do onih koji nam kažu da se nadaju da će ovoga puta doći do kaznenog progona i da optužbe neće ostati samo na tome, jer da je i prethodnih godina bilo priča i glasina da se takve stvari događaju s trenerom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije