proglašen Dan žalosti

Prijatelji se opraštaju od stradalih žena, potresne fotografije nesreće

Foto: Avaz
1/4
13.04.2019.
u 12:01

Vlada Sarajevske županije jutros je na izvanrednoj sjednici donijela odluku kojom je proglasila Danom žalosti utorak, 16. travnja, kada će biti pokop četiri stradale zaposlenice Osnovne škole "Kovačići" koje su dan ranije zajedno poginule u teškoj prometnoj nesreći, piše Klix.ba. Na izvanrednoj sjednici vladala je teška atmosfera zbog tragedije, a posebno je potresena bila ministrica obrazovanja Zineta Bogunić.

Podsjetimo, poginule su Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić kada su automobilom sletjeli u rijeku Miljacku na putu Sarajevo - Pale.  

Foto: Osnovna škola Kovačići

Prijatelji i poznanici zaposlenica ove škole su u šoku. Na društvenim mrežama mnogi od njih su se oglasili, još ne mogu da vjeruju da ih više nema, piše Radio Sarajevo.

“Prije dosta godina, upoznala sam Merimu. Studentski dom Nedžarići. Ona i njena cimerka Selma su bile tad dva najnasmijanija i najpozitivnija lika u domu. Tu je bio i Faruk, Selmin momak, čitaonica i druženje ispred nje. A njih dvije nerazdvojne, od vrtića. Krajiške. Prvo je otišla Selma, nakon teške bolesti. Svake godine u isto vrijeme u dnevnim novinama sjećali su je se Faruk i Merima. Danas je otišla i Merima. Molila sam Boga, kada sam čula vijest da su pitanju uposlenice OŠ Kovačići, samo da nije ona. Ne znam kad sam zaplakala za nekim, za njom plačem cijeli dan”, napisala je Merimina prijateljica Amra Hodžić Ličina, koju je prenio Predsjednik sindikata osnovnog obrazovanja Saudin Sivro.  

"Iako svjesni da život sa sobom nosi i neprijatna iznenađenja, ipak smo ostali zatečeni današnjom viješću. Nema riječi kojima se mogu iskazati žalost i tuga koju osjećamo zbog nesreće koja se dogodila i u kojoj su svoje živote izgubile naše drage kolegice Mina Kadrić, Almina Ćorović, Lejla Sadiković i Merima Balkić. U jedno smo sigurni – škola je ostala bez uzornih, čestitih zaposlenica, nesebičnih i velikog srca. S velikim bolom i tugom izražavamo najdublje saučešće njihovim porodicama", stoji na stranicama škole.  

Foto: Avaz

Naime, tijela i olupina automobila su izvučeni tek nekoliko sati nakon nesreće, a uzrok tragedije još nije poznat.

Izvlačenje tijela nesretnih žena iz Miljacke po izuzetno nepristupačnom terenu trajalo je nekoliko sati, a u akciji su sudjelovali pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade SŽ, policajci MUP-a FBiH i MUP-a RS, ekipe Hitne pomoći, Gorska služba spašavanja i vatrogasaca, te nekoliko spasilačkih timova, piše Dnevni avaz koji je donio potresne fotografije s mjesta nesreće.

Foto: Avaz

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije