Tužiteljstvo BiH

Predložen pritvora za državljanina Hrvatske za krijumčarenje 30 Turaka

Tužiteljstvo BiH
05.10.2022.
u 13:36

U okviru aktivnosti Granične policije BiH, a u koordinaciji sa dežurnim tužiocem Tužteljstva BiH, na međunarodnom graničnom prelazu Orašje, prilikom redovite kontrole otkriven je i lišen slobode državljanin R Hrvatske u pokušaju nelegalnog prebacivanja 30  državljana R Turske  koji nisu ispunjavali zakonske uvjete za ulazak u R Hrvatsku.

Osumnjičeni Saša Marjanović, rođen 1970. godine iz Rijeke, državljanin R Hrvatske je priveden postupajućem tužitelju, koji je nakon ispitivanja uputio prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora, odnosno zbog opasnosti od bijega osumnjičenog.

Navedeni osumnjičeni je pod istragom da je počinio kazneno djelo krijumčarenje ljudi. On se sumnjiči da je prilikom redovitog transporta robe u tovarnom prostoru teretnog motornog vozila nezakonito prokrijumčario državljane R Turske preko državne granice.

Državljani R Turske su predani na daljnje postupanje Službi za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Tužiteljstvo BiH, zajedno s partnerskim institucijama i agencijama, gotovo svakodnevno realizira aktivnosti koje se odnose na procesuiranje kaznenih djela krijumčarenja u gradovima i područjima širom Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz tog tužiteljsva. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije