PRETRESENI OBJEKTI

Policija u Gračanici zaplijenila drogu vrijednosti 35 tisuća KM i uhitila jednu osobu

30.04.2021.
u 15:40

Tridesetogodišnji muškarac inicijala E. V. jučer je uhićen u policijskoj akciji na području Gračanice, a tom prilikom policija je zaplijenila i drogu ulične vrijednosti blizu 35.000 konvertibilnih maraka.

Službenici Odsjeka za borbu protiv zlouporabe opojnih droga Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije jučer su izvršili pretres na dvije lokacije na području Gračanice, a riječ je o obiteljskoj kući i vikendici koje koristi 30-godišnji E. V.

"Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela, a između ostalog, radi se o okvirno pola kilograma praškaste tvari amfetamina, jednom kilogramu biljne tvari kanabisa, više od 900 komada tableta ecstasyja, okvirno 75.000 KM u raznim apoenima, pet pušaka, više od 1.500 komada streljiva raznih kalibara, tri pištolja i dvije digitalne vage za precizno mjerenje", kazao je direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman.

Korman je naveo da će oduzete tvari biti predmet daljnjeg vještačenja. Precizirao je da je istog dana kada je provedena akcija E. V. uhićen te će danas uz izvješće biti predat nadležnom tužiteljstvu na daljnje postupanje.

"Procjena ulične vrijednosti oduzetih narkotičkih sredstava je okvirno 35.000 KM. Pojedinačno, ecstasy vrijedi okvirno 20.000 KM, kanabis 10.000 KM, a amfetamin 5.000 KM. To ukupno s oduzetom količinom novca, za koju postoji osnov sumnje da je korišten u svrhe zlouporabe opojnih droga, iznosi više od 110.000 maraka", precizirao je Korman.

Direktor Uprave policije MUP-a TŽ je kazao da je uhićeni muškarac od ranije poznat policiji kao osoba koja se bavi tom vrstom nezakonite djelatnosti. U interesu daljnje istrage Korman nije mogao kazati je li E. V. imao pomagače.

Akcija je provedena po naredbi Općinskog suda u Gračanici, u suradnji s Tužiteljstvom Tuzlanske županije, a s ciljem otkrivanja, dokazivanja i dokumentiranja krivičnih djela iz oblasti zlouporabe narkotičkih sredstava i nezakonitog posjedovanja oružja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije