narko-banda

"Pala" kriminalna grupa s Balkana, među njima i državljani BiH

Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
29.09.2020.
u 07:42

Civilna garda Španjolske razbila je kriminalnu organizaciju koja se bavila međunarodnom trgovinom marihuanom, koju je predvodila neimenovana 37-godišnja državljanka Srbije. Kako su naveli izvori upoznati sa slučajem, ona je nedavno dobila bebu i navodno ju je vodila svuda sa sobom, piše "La Vanguardia".

Kako prenose španjolski mediji, riječ je o najvažnijoj akciji policije u zaplijeni marihuane od početka ove godine. Uhićena je 31 osoba i otkriveno 12 plantaža ove biljke. Svime je rukovodila državljanka Srbije iz "stožera" u Valsu u Taragoni.

Kako navode izvori upoznati sa slučajem, kada je policija ušla u njezin stožer u kojem je živjela s partnerom, i vidjela bebu, bila je u najmanju ruku iznenađena.

Privedeni su kod sebe imali lažne hrvatske i slovenske putovnice. Osim državljana Srbije, pod istragom je još pet državljana Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije i Španjolske, a neki od privedenih državljana Srbije imaju poveći dosije u matičnoj zemlji i policija traga za njima. Zaplijenjeno je i 50.000 eura, prenosi Radiosarajevo.ba.

Civilna garda je pokrenula istragu prošle godine nakon što je izbio požar u kući u mjestu Olivela, blizu Barcelone. Vatrogasci su tada otkrili električni uređaj koji je služio za uzgoj marihuane. Tu kuću, kao i druge u izoliranim naseljima Barcelone i Taragone, iznajmila je srpska državljanka s partnerom iz Britanije.

Kako se navodi, ona je navodno išla u kontrolu plantaža sa bebom, ali i na sastanke s drugim suradnicima koji diluju drogu širom Europe. Nije željela dozvoliti sebi da joj tako velik biznis propadne jer je rodila, pa je pronašla način da nitko ne pati, naveo je izvor upoznat sa slučajem.

Šefica kriminalne organizacije odvedena je u pritvor zajedno s bebom, koju i dalje doji.

Kako je naveo izvor, beba nije prestajala plakati u ćeliji za pritvorenike. U pomoć je pritekao jedan od stražara koji je donio adaptirano mlijeko za dojenče.

Uhićeni članovi narko-bande terete se za trgovinu drogom, pripadnost kriminalnoj grupi i prevaru s električnom energijom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije