Švicarska

Oslobođen bh. konzument džointa koji je nožem napao svoju ženu i poznanicu

joint
ilustracija
27.03.2023.
u 07:34

Državljanin BiH (38) je na sudu u Švicarskoj oslobođen krivnje nakon napada na suprugu te još jednu prolaznicu, jer je bio pod utjecajem kanabisa, zbog čega se ničega ne sjeća. Sud je naložio da mora na liječenje ovisnosti.

Sve se dogodilo u švicarskom okrugu Vaseramt u veljači 2021. godine. Kako prenose mediji, on je provodio mirnu večer sa suprugom, a onda je ispušio dva džointa.

Nakon toga, po vlastitom priznanju, izgubio je kontrolu nad sobom te se skoro i ne sjeća šta se zapravo dogodilo te večeri.

Mediji prenose da je odjednom zgrabio kuhinjski nož i izbo suprugu, ali je ona uspjela pobjeći iz stana. Ispred stana je naišla prolaznica, koja joj je pokušala pomoći, a napadač je nožem ranio i nju.

Njegov odvjetnik je tijekom suđenja rekao da nakon dva džointa on više nije bio pri sebi, te nije djelovao s predumišljajem, niti je postojao motiv za napad.

Navodno su živjeli u dobrom braku i zajednički vodili posao. Tijekom suđenja vještak je iznio svoje mišljenje da upotreba kanabisa može izazvati takvu naglu promjenu ponašanja.

Osim toga što je naloženo da mora na liječenje, u zaključku sudske odluke stoji i da nije bilo moguće utvrditi namjeru da ubije ženu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?