Pronašli ga u Srbiji:

Nakon 12 godina bijega uhićen ubojica iz Makarske

17.09.2023.
u 14:34

Pravomoćno osuđeni ubojica Milan Nikolić Mišo nakon čak 12 godina bijega uhićen je u Požarevcu zbog teškog ubojstva Gojka Vujčića još 21. studenog 2005. u Podgori.

Nikolić je uhićen još krajem kolovoza u Srbiji na temelju međunarodne tjeralice koja je izdana za njim, a trenutno se nalazi u ekstradicijskom istražnom zatvoru iz kojeg bi trebao biti izručen Hrvatskoj, doznaje Slobodna Dalmacija.

Inače, Nikoliću je bila izrečena presuda od 15 godina zatvora još 2007. godine, no Vrhovni sud je sve ukinuo i slučaj vratio na ponovno suđenje.

Te večeri u Podgori, 21. studenog, Nikolić je u dogovoru s još jednom osobom usmrtio kamatara Vujčića s kojim je bio u dobrim odnosima zbog čega je znao da sa sobom nosi veću količinu novca. U Vujčića su ispucali tri hica iz pištolja (dva u glavu i jedan u prsa), ukrali mu najmanje 15.000 kuna koje su podijelili. Još su ga živog bacili s litice, skinuli mu odjeću i obuću te je bacili u more. Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Damira Romca, Nikoliću je naložilo i da vrati 7500 kuna na koliko je procijenjena imovinska korist te 18.000 kuna sudskih troškova. Protiv drugooptuženog Zlatana Filipovića optužba je odbijena, pisali smo tada.

- Iskaz moje supruge, koja je svjedočila da sam cijele noći bio u kući, je istinit, a vi joj niste povjerovali! Povjerovali ste mojoj rođakinji, bivšoj Filipovićevoj ženi, s kojom ima dijete... - branio se Nikolić tada. S obzirom na to da je po zakonu morao biti pušten iz pritvora zbog neizrečene pravomoćne presude, Nikolić je iskoristio priliku te pobjegao, nakon čega se skrivao čak 12 godina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije