SARAJEVO

Na Grbavici dvojica migranata skalpelom napali muškarca

12.01.2021.
u 11:04

Portal Klix.ba piše da se njihovoj redakciji javio Sarajlija koji je jutros oko 5 sati napadnut kada su mu dvojica migranata skalpelom posjekli obje ruke i nanijeli ozljede u predjelu glave i stomaka.

Muškarav inicijala S. A. ispričao je da je jutros krenuo na posao i nakon što je izvadio mobitel iz džepa da provjeri koliko je sati začuo je korake iza sebe.

"Iza mene su bila dva migranta koja su mi prišla držeći skalpel u ruci i tražeći mobitel na engleskom. Rekao sam da im neću dati telefon nakon čega su me posjekli po rukama. Udario sam jednog od njih i onda su obojica nasrnula na mene. Udarali su me, a tek sam kasnije primijetio da imam posjekotine i po glavi i stomaku", ispričao je.

Kako je dodao, odmicao se od njih i gurao ih od sebe te su pobjegli nakon što je spoemenuo policiju.

"I pozvao sam policiju nakon toga te Hitnu pomoć koja je zaista veoma brzo došla. Bio sam izuzetno uplašen, drhtao sam i oni su me prevezli na CUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu gdje su mi konstatirali ozljede i zašili sve s obzirom na to da sam imao posjekotine na nekoliko mjesta. Policija je izašla na teren, opisao sam kako migranti izgledaju i nakon svega ovoga ću podnijeti prijavu protiv njih", naveo je.

Prema njegovim riječima, ovo nije prvi slučaj napada migranata na Grbavici.

"Nedavno su se desila još dva napada kada su jednoj djevojci pokušali oteti mobitel, a drugoj su oteli i to na istom mjestu gdje su i mene presreli", dodao je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije