Tuzla

Na čelu kriminalne skupine Amir Vrtagić zvani Kobra, umiješana i dva policajca

12.02.2020.
u 14:34

Pripadnici MUP-a Tuzlanske županije od jutros vrše pretrese na području Živinica. Pored stambenih objekata i automobila osumnjčenih, pretresi su izvršeni i na tržnici u Ciljugama te u Javnom poduzeću "Horiznontala" koje upravlja tržnicama na području Živinica.

- Akcija se provodi protiv većeg broja osoba zbog udruživanja u činjenju krivičnih djela. U tijeku je lociranje i lišavanje slobode osumnjičenih - rekao je  Admir Arnautović glasnogovornik Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije.

Nezvanično saznajemo da je na čelu ove kriminalne skupine zaposlenik JP "Horizontala" Amir Vrtagić zvani Kobra. On je u "Horizontali" bio zadužen za naplatu zakupa na tržnici, a dio tog novca zadržavao je za sebe. On i njegovi pomagači bavili su se kamatarenjem te su na taj način sebi priskrbili veće iznose novca.

Pored toga Vrtagić i pomagači su nelegalno naplaćivali parking na njegovoj parceli, ali i dijelom na zemljištu u državnom vlasništvu. Novac koji je nelegalno stekao, Vrtagić je ulagao u automobile i kupovinu nekretnine.

U ovoj akciji MUP-a TŽ bit će uhićena i dva policajca, pripadnika PU Živinice, koji se sumnjče da su od Vrtagića primili dar.

Inače, pripadnici kriminalne skupine sumnjče se za udruživanje radi vršenja krivičnih djela, zlouporabu položaja ili ovlasti, pranje novca i druga krivična djela, saopćeno je iz MUP-a TŽ.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije