Užas u Hrvatskoj

'Majka' ostavila troje djece u hladnoj, poplavljenoj kući pa otišla s dečkom u Slavoniju

prodaja djece
28.09.2023.
u 16:28

Troje djece u dobi od vrtićke do 15 godina prve dane ove godine proživjeli su sami u mračnoj, hladnoj kući na istarskom području, dok su njihova majka i njen dečko otišli u Slavoniju, otkrila je istraga. Naime, majka je 1. siječnja s partnerom otputovala k njegovoj majci koja je bila lošeg zdravstvenog stanja. Kada se vratila 9. siječnja, zatekla je praznu kuću, jer su socijalne službe već intervenirale i oduzele joj djecu.

Djelatnici socijalne službe došli su provjeriti situaciju 4. siječnja po saznanju da braća borave bez nadzora roditelja, a prizori koje su zatekli po ulasku u kuću nisu ih ostavili ravnodušnima, prenosi Jutarnji list. Dio prostorije bio je poplavljen, a po podu je bio razvučen produžni kabel kako bi grijalica mogla raditi. Dvoje starije djece nosilo je bunde, dok je najmlađe bilo u majici. Rekli su da će se mama brzo vratiti, no nisu znali kada.

S majkom i njenim partnerom dočekali su Novu godinu, nakon čega su oni otputovali, ostavivši ih opskrbljene hranom poput pašteta, kruha i tjestenine, a pokazali su im i kako se koristi pećnica. Dane su uglavnom provodili igrajući igrice. Kada su izvedeni iz kuće, braća su pokušala pobjeći, no ubrzo su sustignuti i smješteni u odgovarajuće ustanove. 

Tužiteljstvo za optuženu majku traži uvjetnu kaznu od 18 mjeseci koja bi uključivala pola godine zatvorske kazne, dok bi ostatak bio uvjet s petogodišnjim rokom kušnje, te godinu dana obiteljskog savjetovanja. Optužena je priznala krivnju tvrdeći da ju je zdravstveno stanje partnerove majke uznemirilo. Pokušala se opravdati navodeći da je zamolila prijateljicu da pričuva djecu, no ona je to odbila.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije