Optužen prevarant

Lažni nogometni menadžer obećao joj pomoći sinu pa joj uzeo 4000 eura

lopta
27.03.2021.
u 11:29

Za prijevaru je optužen 51-godišnjak, a optužnicu je protiv njega podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici. Tereti ga se da se, neutvrđenog dana tijekom listopada 2018. u Zagrebu, jednoj ženi lažno predstavio kao nogometni menadžer. Učinio je to nakon što mu je ona ispričala da je njezin sin igrao za jedan hrvatski i jedan austrijski nogometni klub, te ju je uvjeravao da može dogovoriti da njezin sin počne igrati za jedan od vodećih hrvatskih nogometnih klubova.

Tvrdio je i da može dogovoriti stipendijski ugovor s tim klubom, a oštećenici je i lažno predočio da je u kontaktu sa sportskim direktorom tog kluba i predsjednikom tog kluba. Kazao joj je da će oni biti potpisnici ugovora s njezinim sinom.

- No trebaš mi dati 4000 eura, a to je novac za direktora kluba - kazao je 51- godišnjak svojoj naivnoj žrtvi.  

Kako bi cijelu priču učinio što uvjerljivijom, predao joj je prijedlog ugovora s logom tog nogometnog kluba i potpisom direktora. Žena mu je na koncu povjerovala te mu predala 4000 eura, nadajući se da će njezin sin potpisati ugovor sa spomenutim klubom. No do toga nije došlo jer je 51-godišnjak 4000 eura zadržao za sebe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije