UNO BiH

Brzom poštom slali kokain, heroin, amphetamin...

UNO BiH
09.12.2018.
u 13:09

Brzom poštom slali kokain, heroin, amphetamin...

Prilikom detaljne kontrole brzih pošiljki službenici Uprave za neizravno oporezivanje u nekoliko odvojenih akcija oduzeli su veću količinu narkotika: kokain, heroin, THC, opijum s primjesama drugih opijata i amphetamin.

Prilikom redovite kontrole brzih pošiljki od strane carinskih službenika primjećena je pošiljka sa sumnjivom supstancom deklariranom na fizičku osobu, priopćeno je iz UNO. 

U suradnji sa Graničnom policijom BiH prilikom testiranja, uređaj za otkrivanje narkotika pokazao je da pošiljka sadrži 1kg kokaina, heroina, THC-a, i opiuma s primjesama drugih opijata. O istom je Granična policija BiH obavjestila Tužiteljstvo BiH. Pošiljka je zadržana kod UNO do izdavanja naredbe od strane tužitelja za izuzimanje predmeta, zbog istrage.

Također, prilikom kontrole pošiljki pristiglih brzom poštom carinski službenik je primjetio sumnjivu praškastu tvar deklariranu kao uzorak jednog lijeka. U suradnji s Graničnom policijom zračne luke u Sarajevu izvršeno je testiranje pošiljke i za istu se uz pomoć uređaja za narkotike i psa za otkrivanje narkotika utvrdilo da se radi o 1,5 kg kokaina s primjesama drugih opijata. 

Za navedenu pošiljku je Tužitelj izdao naredbu za izuzimanje predmeta i ista se nalazi u Tužiteljstvu BiH.

U još jednom slučaju prilikom pregleda pristigle pošiljke putem brzih pošta primjećena je pošijka s tabletama AMHETAMINE 20mg, 270 komada deklarirana na ime stranog državljanina s inicijalima B.K.

Tablete su bile upakirane u dvije bočice, u jednoj bočici se nalazilo 180 kapsula, a u drugoj bočici se nalazilo 90 tableta amphetamina. 

Na bočicama se nalazilo ime primateljaa, a tablete su bile izdane od strane liječnika izvan BiH. Predmet je preuzela Granična policija BiH na način da je kontaktirala dežurnog tužitelja, koji je uvidom u dokumentaciju i uzevši izjavu od primatelja nedozvoljenog lijeka u BiH, odobrio da se pošiljka vrati pošiljatelju bez oduzimanja iste, priopćeno je iz UNO BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije