Jutros u 10.20

Kod škole u Blagaju automobil udario djevojčicu i teško je ozlijedio

21.09.2021.
u 10:45

Jedanaestogodišnja djevojčica zadobila je teške tjelesne ozljede nakon što ju je udario automobil kod škole. Naime kako se navodi u biltenu MUP-a HNŽ-a prometna nesreća se dogodila u ponedjeljak u 10.20, kod OŠ Blagaj, prenosi portal Bljesak.. 

"U nesreći su sudjelovali N.P. (1947.) iz Stoca s vozilom marke Hyundai i pješakinja I.B. (2010.) koja je zadobila teške tjelesne ozlijede", navedeno je na stranicama MUP-a, gdje se dodaje da je izvršen očevid te da je s događajem upoznat nadležni tužitelj. 

Inače, s početkom školske godine najavljene su pojačane policijske kontrole oko škola, koje bi upozopravale i kažnjavale vozače koji ne voze sukladno propisima, u Blagaju čini se "intenzivnije preventivne mjere", ako ih je bilo, nisu puno postigle. Podsjetimo, MUP HNŽ-a je povodom početka školske godine 2021./22. u osnovnim i srednjim školama poslalo priopćenje u kojem stavlja naglasak na povećanje sigurnosti cestovnog prometa i podizanja prometne kulture svih građana. 

U cilju stvaranje što povoljnijih uvjeta za sigurnost sudjelovanja učenika u prometu, policijske uprave i policijske stanice MUP-a HNŽ osiguravaju intenzivnije preventivne mjere u blizini škola, naveli su iz policije početkom nove školske godine. 

Valja napomenuti još i da su djeca izrazito nesigurna na svim prometnicama, zbog brojnih radova koji su promijenili smjerove kretanaj vozila, kopanja oko škola, ali i neobilježavanja vertikalne prometne signalizacije na kojima bi djeca trebala prelaziti cestu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije